Effectief verweer voeren in strafzaken

Effectief verweer voeren in strafzaken

Datum cursus: Vrijdag 8 december 2023
Doelgroep: Advocaten en overige academici

Docent: Prof. mr. dr. S. Brinkhoff

Prof. mr. dr. S. (Sven) Brinkhoff is hoogleraar straf(proces)recht aan de Open Universiteit. In 2014 is hij gepromoveerd op een onderzoek naar het gebruik van en de controle op startinformatie in het strafproces. Naast zijn werk op de universiteit heeft hij als rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Arnhem en de Rechtbank Amsterdam gefungeerd. Momenteel is hij actief als raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Bosch. Tevens is hij hoofddocent bij de Beroepsopleiding Advocatuur en trainer bij de SSR.

Cursusbeschrijving:

In deze cursus worden vele recente ontwikkelingen op het gebied van het materiële strafrecht, het strafprocesrecht en het sanctierecht besproken. Deze actualiteiten geven een aanleiding om in verdiepende zin stil te staan bij deze onderwerpen.

Gedurende de cursus zullen belangrijke uitspraken van het EHRM, de Hoge Raad en de feitenrechter de revue passeren. Ook wordt een blik geworpen op recente wetgeving.

De insteek is zoveel mogelijk een praktisch, toegespitst op het zo goed mogelijk voeren van verweren in strafzaken. De strafadvocaat is door deze cursus weer op de hoogte van trends en ontwikkelingen en kan hier zijn voordeel mee doen in een concrete strafzaak.


Cursus: Vrijdag 8 december 2023
Locatie: Van der Valk Hotel Rotterdam-Blijdorp
Energieweg 2
3041 JC Rotterdam
Parkeren €4,- per dag
Tijdstip: 10.00 uur – 17.30 uur
PO-punten: 6
Prijs: €425,-

CURSUSSEN

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen staat ons team altijd voor u klaar!

Contact*Voor de cursussen die bestemd zijn voor notarissen, gerechtsdeurwaarders en mediators wordt accreditatie aangevraagd bij het KNB, KBvG en de Mediatorsfederatie.